Stoofperen - De Appelaere
Spring naar hoofd-inhoud

Stoofperen

Wat heb je nodig?
1 kilo stoofperen
1 fles Perelaere of Druivelaere
1 kaneelstokje

Hoe maak je het?
Schil de stoofperen, laat het steeltje zitten en snijd een stukje van de onderkant. Zo kun je ze rechtop serveren. Zet de stoofperen in een pan, voeg de Perelaere of Druivelaere en kaneelstokje toe en breng aan de kook. Zodra de peren koken zet je het vuur lager en laat je de peren ongeveer anderhalf tot twee uur zachtjes pruttelen. Als de peertjes gaar zijn haal je ze uit de pan, laat het kookvocht een beetje inkoken en schenk die over de peertjes.

Smullen maar!

Tip:
Ook lekker om toe te voegen:
Sinaasappelschil, steranijs of vanille.Je kunt stoofpeertjes ook heel goed in de slowcooker maken. Laat de peertjes dan 4-5 uur garen op stand low.

Benieuwd naar meer recepten? Vraag ons Appelaere-receptenboek aan, met tientallen overheerlijke recepten met appelsap, perensap en sinaasappelsap.