Shakepear - De Appelaere
Spring naar hoofd-inhoud

Shakepear

Wat heb je nodig?
5 cl Witte vermout (Cinzano)
8 cl Perelaere
1 cl citroengrasthee (evt. 100% gemalen citroengras mengen met heet water en laten afkoelen)
snufje zout
1 eiwit

Glaswerk: wijnglaasje, coupet, retro fizz glas. Koel het glas vooraf met crushed ice of ijsblokjes. Zeer belangrijk, want in dit glaasje komen geen ijsblokjes meer. 

Hoe maak je het?
Shake deze ingrediënten zonder ijs = dry shaking. Zeer belangrijk! Het eiwit krijgt een veel mooiere emulsie als je het op een hogere temperatuur 'klopt'. Zo'n 10 seconden is genoeg. Shake met ijs zodat de cocktail kan verwateren en koelen. Gooi het ijs dat in je glas zat weg en strain er de cocktail in één beweging in. Er zou een mooi schuimpje op de cocktail moeten staan. De cocktail kun je afwerken met een rasp van limoen.

TIP: het eiwit zorgt voor een heel leuk gevoel als je van de cocktail drinkt. Echter bevalt de geur van eiwit niet iedereen. Als je met eiwit werkt is het altijd goed om op het eiwit iets aromatisch te doen, zodat je het eiwit niet ruikt als je drinkt. Dat kan een rasp zijn of enkele druppels van een bitter bijvoorbeeld. Zorg wel dat het aroma past bij de cocktail want je smaakt uiteindelijk altijd wat je ruikt. 

Benieuwd naar meer recepten? Vraag ons Appelaere-receptenboek aan, met tientallen overheerlijke recepten met appelsap, perensap en sinaasappelsap.