Petit Pepino - De Appelaere
Spring naar hoofd-inhoud

Petit Pepino

Wat heb je nodig?
5 cl No3 London dry gin
5 cl Appelaere
3 cl vers limoensap
2 cl simple syrup (dat is suikersiroop, 1 ltr water op 1 kg suiker)
3 schijfjes komkommer
4 cl Fever-Tree Elderflower tonic

Hoe maak je het?
Shake deze ingrediënten met ijsblokjes. (De kop van de shaker is een ideale maatbeker voor de hoeveelheid ijs) Schenk het ijs uit het voorgekoelde glas. Het ijs zal wat gesmolten zijn en geeft water af in het glas. Doe een vers takje munt in het glas door ze erin te slaan. (Leg de muntblaadjes tussen de handen en klap, liever niet muddlen om de blaadjes mooi heel te laten. Door ze licht te kneuzen komt er veel aroma vrij en blijven ze mooi intact). Voeg vervolgens de ijsblokjes toe. Strain het in het glas (met een zeefje of een strainer, zodat het ijs en stukje komkommer in de shaker blijven).
Top af met Fever-Tree Elderflower tonic (ongeveer 4 cl of naar gelang gewenste smaak). Werk af met een schijfje komkommer en een mooi takje munt. Sla de munt ook nog even tegen de bovenkant van je hand zodat de geur vrijkomt en je ze goed kan ruiken als je ervan drinkt. Doe nog wat poedersuiker op de munt, voor een mooi effect.

Benieuwd naar meer recepten? Vraag ons Appelaere-receptenboek aan, met tientallen overheerlijke recepten met appelsap, perensap en sinaasappelsap.