Druivelaere scroppino - De Appelaere
Spring naar hoofd-inhoud

Druivelaere scroppino

(zonder alcohol)

Wat heb je nodig?
1 bol citroen sorbet
30 ml alcoholvrije cava
Sap van 1 wedge citroen
80 ml Druiveleare
Champagne coupe
Crushed ice 
Garde en een schaal of een blender
Gedroogde citroenschijf en een eetbare bloem

Hoe maak je het?
Koel je champagne coupe door deze te vullen met crushed ice. Doe alle ingrediënten in de schaal of blender behalve de cava. Roer dit goed door met de garde of blender totdat al het ijs is gesmolten. Voeg nu de 30 ml cava toe en roer voorzichtig nog een keer goed door. Gooi het ijs uit de champagne coupe en schenk de scroppino uit de schaal in het glas. Garneer het glas met een gedroogde citroenschijf en een eetbare bloem.

Benieuwd naar meer recepten? Vraag ons Appelaere-receptenboek aan, met tientallen overheerlijke recepten met Appelaere, Perelaere, Druivelaere en Sinaasappelaere.