Appelaere Recepten

43 Crémeux Week de gelatine in koud water. Meng de Appelaere, citroensap, suiker, eieren en agar agar en breng op laag vuur al roerend aan de kook. Laat even doorkoken. Haal van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe. Duw door een fijne zeef en verdeel in potjes of flexivormen. Laat uitharden in de vriezer. Zalf van kaneel Breng de melk aan de kook met de zaadjes van de vanillestok en het kaneelstokje. Meng de eidooiers, suiker en aardappel- bloem. Giet de kokende melk door een zeef op de eimassa. Meng goed en doe de massa terug in de pan. Breng al roerend opnieuw aan de kook en laat kort doorkoken. Giet de puddingmassa in een kom en dek op het oppervlak af met plastic folie (zo voorkom je velvorming). Gekarameliseerde appeltjes Was de appelen. Schep met een Parisienne- lepel bolletjes uit de appels en wentel ze door de suiker. Leg de gesuikerde appel- bollen in een hete pan en verlaag het vuur. Laat karamelliseren. Blus af met een scheut Calvados. Bewaar de bolletjes op een ingevet ovenplaatje. Bladerdeegkrokantjes Bak de bladerdeegrondjes (ontdooid of vers) krokant in een heet wafelijzer. IJsgekoelde appelthee Giet de Appelaere in een ijsblokvorm en vries in. Breng water en suiker aan de kook. Voeg earl grey thee toe. Laat trekken, verwijder het theezakje en laat afkoelen. Bereiding Presentatie: Ontvorm de crémeux en plaats een uur voor serveren op een bord. Maak op met de warme appelbolletjes, blader- deegwafeltjes en zalf van kaneel. Werk af met merengue, Calvadosroom, stroopwafeltjes en vene cress. Serveer er glaasje earl grey thee bij met de Appelaere-ijsblokjes.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTgwNDc=