Stoofperen - De Appelaere
Spring naar hoofd-inhoud

Stoofperen

Een simpel gerecht voor heerlijke stoofpeertjes!

Ingrediënten:
1 kilo stoofperen
1 fles Perelaere
1 kaneelstokje

Bereiding:

  • Schil de stoofperen, laat het steeltje zitten en snijd een stukje van de onderkant. Zo kun je ze rechtop serveren.
  • Zet de stoofperen in een pan, voeg de Perelaere en kaneelstokje toe en breng aan de kook.
  • Zodra de peren koken zet je het vuur lager en laat je de peren ongeveer anderhalf tot twee uur zachtjes pruttelen.
  • Als de peertjes gaar zijn haal je ze uit de pan, laat het kookvocht een beetje inkoken en schenk die over de peertjes.

Smullen maar!

Tip:
Ook lekker om toe te voegen:

  • Sinaasappelschil
  • Steranijs
  • Vanille

Je kunt stoofpeertjes ook heel goed in de slowcooker maken. Laat de peertjes dan 4-5 uur garen op stand low.

 

Benieuwd naar meer recepten? Vraag ons Appelaere-receptenboek aan, met tientallen overheerlijke recepten met appelsap, perensap en sinaasappelsap.