
Stoofperen
Een simpel gerecht voor heerlijke stoofpeertjes!
Ingrediënten:
1 kilo stoofperen
1 fles Perelaere
1 kaneelstokje
Bereiding:
- Schil de stoofperen, laat het steeltje zitten en snijd een stukje van de onderkant. Zo kun je ze rechtop serveren.
- Zet de stoofperen in een pan, voeg de Perelaere en kaneelstokje toe en breng aan de kook.
- Zodra de peren koken zet je het vuur lager en laat je de peren ongeveer anderhalf tot twee uur zachtjes pruttelen.
- Als de peertjes gaar zijn haal je ze uit de pan, laat het kookvocht een beetje inkoken en schenk die over de peertjes.
Smullen maar!
Tip:
Ook lekker om toe te voegen:
- Sinaasappelschil
- Steranijs
- Vanille
Je kunt stoofpeertjes ook heel goed in de slowcooker maken. Laat de peertjes dan 4-5 uur garen op stand low.
Benieuwd naar meer recepten? Vraag ons Appelaere-receptenboek aan, met tientallen overheerlijke recepten met appelsap, perensap en sinaasappelsap.