Sinaasappelaeresoep - De Appelaere
Spring naar hoofd-inhoud

Sinaasappelaeresoep

Wat heb je nodig:
35 gram boter
25 gram bloem
2 kruidenbouillontabletten
25 cl Sinaasappelaere
1 eierdooier
1 theelepel koenjit
25 cl slagroom
1 handsinaaasappel
150 gram oesterzwammen
1 eetlepel Franse mosterd
0.5 l water
Zout, peper

Bereiding:
- Maak een roux van boter, bloem en 0,5 liter water.
- Voeg hieraan de Sinaasappelaere toe.
- Verkruimel de bouillontabletten hierboven.
- Meng in een kom: de eierdooier, de koenjit, de Franse mosterd en de slagroom. Dit mengsel al roerend aan de soep toevoegen.Laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast bewaren.
- Sinaasappel dik schillen en kleine stukjes zonder vliesjes in een kommetje doen. Soep al roerende verwarmen. Let op niet koken.
- Oesterzwammen bakken met wat peper en zout.Sinaasappel en de oesterzwammen toevoegen aan de soep.

Benieuwd naar meer recepten? Vraag ons Appelaere-receptenboek aan, met tientallen overheerlijke recepten met appelsap, perensap en sinaasappelsap.