Duurzaam & betrokken - De Appelaere
Spring naar hoofd-inhoud

Duurzaam

De Appelaere produceert duurzaam, met oog voor mens en milieu. Dat begint bij de boom en duurt tot het moment dat de flessen sap bij onze klanten zijn.

De vruchten voor Appelaere, Perelaere, Druivelaere en Sinaasappelaere worden milieubewust geteeld en direct na de pluk verwerkt. Restproducten worden hergebruikt. Het pulpafval wordt verwerkt tot vitaminerijk veevoer.

Onze productiemiddelen, fruitbomen, zijn een sieraad in het landschap. Ze zijn goed voor de luchtkwaliteit. Tijdens de verwerking van de vruchten gaan we verantwoord om met energie.

We kiezen bewust voor recyclebare verpakkingsmaterialen. Onze fruitsappen zitten in glazen flessen. Dat houdt ze puur en smaakvol! De flessen worden vervoerd in kratten en dozen. De kratten zijn steeds opnieuw bruikbaar. De (geschenk)dozen zijn van fsc-gecertificeerd karton.

Onze fruitsappen vinden hun weg naar de consument via de groothandel. Dat is de kortste weg en het beste voor het milieu.

Betrokken

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is verweven in ons bedrijfsproces. Zien wij mogelijkheden om een deel van onze werkzaamheden uit te besteden aan re-integratiebedrijven en sociale werkplaatsen, dan grijpen wij die kans. Daarnaast dragen we met regelmaat ons steentje bij aan diverse goede doelen, sportclubs, verenigingen, scholen en culturele evenementen.