Appelaere Magazine

Appelaere 29 SHAKEPEAR (low alcohol) Recept van Frederik Torresan, Pura Vida Glaswerk: wijnglaasje, coupet, retro fizz glas. Koel het glas vooraf met crushed ice of ijsblokjes. Zeer belangrijk, want in dit glaasje komen geen ijsblokjes meer. WAT HEB JE NODIG? 5CL Witte vermout (Cinzano) 8CL Perelaere 1CL citroengrasthee (evt. 100% gemalen citroengras mengen met heet water en laten afkoelen) snuifje zout 1 eiwit HOE MAAK JE HET? • Shake deze ingrediënten ZONDER ijs = dry shaking. Zeer belangrijk! Het eiwit krijgt een veel mooiere emulsie als je het op een hogere temperatuur ‘klopt’. Zo’n 10 seconden volstaan. • Shake met ijs zodat de cocktail kan verwateren en koelen. • Gooi het ijs dat in je glas zat weg en strain er de cocktail in één beweging in. Er zou een mooi schuimpje op de cock- tail moeten staan. • afwerken met een rasp van limoen voor de frisse toets. TIP: Het eiwit zorgt voor een heel leuk gevoel als je van de cocktail drinkt. Echter bevalt de geur van eiwit niet iedereen. Als je met eiwit werkt is het altijd goed om op het eiwit iets aromatisch te doen, zodat je het eiwit niet ruikt als je drinkt. Dat kan een rasp zijn of enkele druppels van een bitter bijv, of een poeder van kaneel, etc. Zorg wel dat het aroma past bij de cocktail want je smaakt uiteindelijk altijd wel wat je ruikt.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTgwNDc=