Appelaere Magazine
Appelaere 11 Recept van Frederik Torresan, Pura Vida Glaswerk: hoge tumbler, highball glas. Koel het glas het beste voor met ijs. WAT HEB JE NODIG? 5 cl No3 London dry gin 5 cl Appelaere 3 cl vers limoensap 2 cl simple syrup (dat is suikersiroop, 1 ltr water op 1 kg suiker) 3 schijfjes komkommer 4 cl Fever-Tree Elderflower tonic HOE MAAK JE HET? • Shake deze ingrediënten met ijsblok- jes. (De kop van de shaker is een ideale maatbeker voor de hoeveelheid ijs.) • Doe het ijs uit het voorgekoelde glas. Het ijs zal wat gesmolten zijn en geeft water af in het glas. • Doe een vers takje munt in het glas door ze erin te slaan. (Leg de muntblaad- jes tussen de handen en klap, liever niet muddlen om de blaadjes mooi heel te laten. Door ze licht te kneuzen komt er veel aroma vrij en blijven ze mooi intact.) • Voeg ijsblokjes toe. • Strain het in het glas. (Met een zeefje of een strainer, zodat het ijs en stukje komkommer in de shaker blijven.) • Top af met Fever-Tree Elderflower tonic (ongeveer 4 cl of naar gelang gewenste smaak). • Werk af met een schijfje komkommer of een mooi takje munt. Sla de munt ook nog even tegen de bovenkant van je hand zodat de geur vrijkomt en je ze goed kan ruiken als je ervan drinkt. PETIT PEPINO Meer recepten vind je in ons receptenboek DE BASIS De allerlekkerste cocktails maak je met onze allerlekkerste fruitsappen!
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTgwNDc=